Over

Over mijzelf

Mijn naam is Hanneke. Ik ben 43 jaar oud en woon in Spijkenisse. Van het voorjaar heb ik mijn opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond via See True opleidingen.

In 2016 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met mindfulness door zelf de 8-weekse training te volgen. Dit was in een periode waarin ik kampte met overspannenheidsklachten. Ondanks dat ik er in het begin wat sceptisch tegenover stond, ben ik er van overtuigd geraakt dat mindfulness je helpt om op een evenwichtiger manier in het leven te staan.

Mindfulness biedt mij de mogelijkheid om dichter bij mezelf te staan, signalen vanuit mijzelf beter te leren herkennen. Op deze manier kan ik bewuster van dingen genieten en merk ik snel wanneer ik bijvoorbeeld te veel hooi op mijn vork krijg. Tevens helpt mindfulness me bewust te maken van “hoe ik normaal, automatisch, op situaties reageer” en geeft het mij ruimte om hier ook eens een andere keuze in te maken.

Naast mijn activiteiten op het gebied van mindfulness ben ik 4 dagen in de week werkzaam als IC verpleegkundige binnen het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Hanneke Baan

Over Zijn&zo

Zijn…….

Je brein kent eigenlijk 2 verschillende modi. We spreken van de doe-modus en de zijn-modus. Vaak gebruiken we in het leven de doe-modus. We willen dingen voor elkaar krijgen, doelen behalen. We zijn in de doe-modus veel bezig vanuit ons hoofd.

Daarnaast bestaat de zijn-modus. In de zijn-modus gaat er niet om om dingen voor elkaar te krijgen, staat het behalen van doelen absoluut niet op de voorgrond. De zijn-modus gaat over “wat er op dat moment is”. Toelaten van wat er is en hierin niet de drive hebben hieraan iets te willen veranderen.
In het leven kun je tussen deze twee modi schakelen. Het ene moment vraagt om acteren vanuit de doe-modus en in het andere moment ben je graag in de zijn-modus.
De zijn-modus voelt vrij, het geeft je mogelijkheid om momenten vanuit een totaal open en onderzoekende blik te benaderen. Geen stress om dingen te willen sturen of veranderen. Alleen maar zijn met alles wat er op dat moment is…………..

Het besef en het kunnen gebruiken van de zijn-modus is voor mij een sterke verrijking om te kunnen leven op een minder stressvolle manier. Graag zou ik al mijn tijd in deze modus doorbrengen………..

&zo……..

En dan de toevoeging &zo. De zijn-modus heeft een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Je kunt er vele kanten mee op. Ik wil me, in zijn&zo, vanuit de zijn-modus op deze verscheidenheid richten. Verschillende onderwerpen benaderen. Sommige vanuit de mindfulness, sommige vanuit mijn verpleegkundig vakgebied en anderen weer vanuit alledaagse dingen.

Over de website

Welkom op mijn website Zijn&zo mindfulnesstraining.nl.

Met deze website wil ik graag laten zien op welke manier je mindfulness kan toepassen in het dagelijkse leven. Mindfulness bestaat namelijk niet alleen uit mediteren, maar het gaat om een bewustere manier van leven. Je kunt mindfulness heel goed toepassen tijdens alle daagse activiteiten en gebeurtenissen. Hierdoor kun je meer van “gewone” momenten genieten en heb je het echt over “making memories”.

Via blogs, artikelen en intervieuws wil graag mijn visie en ideeën weergeven.